Onze ijsjes
Van uier tot hoorntje
Het geheim van ons ijs schuilt in ons harde, ambachtelijke werk waarbij het aspect 'huisgemaakt', dat we van de productie tot en met de presentatie doorvoeren, garant staat voor een extra meerwaarde.
Wij gebruiken de biologische melk van onze eigen koeien. Deze wordt gepasteuriseerd, wat wil zeggen dat de melk sterk verhit wordt en vervolgens weer heel snel afgekoeld. Zo creëren we een gezonde bacteriologische samenstelling die ook wel de 'mix' genoemd wordt. Omdat we geen conserveringsmiddelen gebruiken, is dit de veiligste manier voor het produceren van ijs dat langdurig perfect stabiel blijft.
Vervolgens moeten we de vruchtenpuree bereiden. Hiervoor gebruiken we soms zelf geteeld fruit, maar meestal kopen we het fruit bij een teler uit de regio.
Wij geven altijd de voorkeur aan het traditionele recept voor custard en het liefst gebruiken we vers fruit. Verder kiezen we altijd voor kwaliteits- (zoals vanillestokjes uit Madagaskar) en lokale producten, voor zover die verkrijgbaar zijn.
Onze ijssmaken